dilluns, 9 de novembre del 2015

Els alumnes de 4t hem vist PERE I EL LLOP

Pere i el llop és un conte musical molt conegut composat per Sergei Prokofiev l'any 1939. En ell, cada personatge està representat per un instrument musical. Així, segons el que està passant a la història, sonen uns instruments o uns altres.
En aquesta ocasió hem vist un muntatge creat pel Quintet Frontela, adaptant la música per a quintet de vent. Hem pogut veure i escoltar un oboè, un clarinet, un fagot, una flauta travessera i una trompa.



Aquests són els instruments i personatges que hem vist:

Flauta travessera: ocell
Oboè: ànec
Trompa: llop
Clarinet: moix
Fagot: avi
Pere: els cinc instruments a la vegada
Caçadors: hem estat el públic.



A més a més, nosaltres hem fet de caçadors i hem ajudat a caçar el llop. Ho hem fet picant de mans i amb els peus a terra el més fort que hem pogut. Mirau que bé que ho hem fet!



Per acabar, us deixem un vídeo de promoció que el mateix Quintet Frontela va fer sobre aquest concert:


dijous, 5 de novembre del 2015

Els alumnes de P4 aprenen els conceptes de ràpid i lent

Hola! Aquestes setmanes hem treballat el concepte de ràpid i lent. En música, en diríem "tempo".
Per treballar el concepte utilitzem una cançó i la representem amb les teles de psico, que ens van molt bé per a fer el moviment en grup. No sabeu lo difícil que és aturar quan és hora! Però ja veureu, ho fan súper bé.
Veureu que els alumnes dels grups A i B estan mesclats, com ja sabeu, a música mesclam els grups per a què les tutores puguin fer un desdoblament. Haureu de cercar a quin grup estan els vostres fills.
Us anim a veure els vídeos amb els infants i a fer algun comentari.
Salut!
Nico

Clica per a veure els vídeos:

GRUP 1

GRUP 2


dimecres, 4 de novembre del 2015

Brundibár

El passat dimecres 28 d'octubre els alumnes de 5è i 6è van poder gaudir de la representació de l'òpera infantil Brundibar, composada per Hans Krasa.
Es tracta d'una obra que ens conta la història de dos germans que hauran de cercar una solució per a guanyar doblers per a poder comprar llet per a la seva mare, que està malalta. Hauran de cercar maneres de guanyar els doblers, i pensen que cantant cançons a la plaça del poble la gent els donarà doblers. Però no tot és tan fàcil... a la plaça del poble hi sona cada dia en Brundibár, un músic de carrer que no permetrà que els fillets li llevin la feina.
Els fillets, amb l'ajuda d'un ocell, un moix i un ca, i tots els fillets i filletes del poble, aconsegueixen que en Brundibár els deixi en pau i puguin aconseguir el que volien.
És una història que ens parla de la importància de fer les coses entre tots, i ens dóna el missatge que si ens posem d'acord podem aconseguir, amb l'ajuda dels altres, el que volguem.
El compositor, Hans Krasa, va composar aquesta òpera infantil per a ser representada a Alemanya als camps de concentració durant el nacisme i el govern de Hitler. Tenia la intenció d'entretenir els infants en un context de vida tan dur. Com a curiositat, l'obra va tenir tant èxit, que en només dos anys es va representar més de 50 vegades.
En aquesta producció feta a l'Orfeó Maonès, hem pogut veure alguna alumna i algunes exalumnes de l'escola, la qual cosa sempre és un gust. A més a més, ho van fer molt bé! Us deix algunes fotos del concert.
Esper que us vagi agradar!
Nico